Κολοκυθάκια Γεμιστά με μπεσαμέλ σπιτική

Κολοκυθάκια Γεμιστά με μπεσαμέλ σπιτική

Υλικά

  • 12 κολοκύθια μέτρια
  • 750γρ κιμά
  • 1 κρεμμύδι στο μούλτι
  • 2 κουτάλια σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιά σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι/πιπέρι
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα

Για την μπεσαμέλ:

  • 50γρ βούτυρο
  • 1 κούπα Αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • 100 γρ φέτα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Από τη μια μεριά  κόβουμε μια μικρή φετούλα και τα ανοίγουμε προσεκτικά. Με ενα ειδικό εργαλείο ἠ με να μικρὀ κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους προσεκτικά μην τρυπήσουμε την άλλη πλευρά.
  2. Κρατάμε το υλικό που βγάζουμε από το εσωτερικό τους και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα μας. Αναμειγνύουμε τον κιμά με ολα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα να αναμειχθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις. Γεμίστε τα κολοκύθια με ενα κουταλάκι του γλυκού.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, τοποθετοὐμε προσεκτικά τα γεμιστά κολοκύθια και τα σκεπάζουμε με νερό. (Στο νερό αυτὀ ρίχνουμε και 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι)
  4. Τα βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Περίπου μια ώρα σε μέτρια φωτιά. Μὀλις ετοιμαστοὐν, μεταφέρουμε προσεκτικά τα κολοκύθια σε ενα πυρέξ και τα ξαπλώνουμε δἰπλα δίπλα.
  5. Για την μπεσαμέλ, βάζουμε το ζουμί που μας περίσεψε στην άκρη. Προσθέτουμε σε μια ἀλλη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεὐρι και σωτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το ζουμί μέσα σε αυτο το μείγμα και με ενα μἰξερ χειρός, ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το λέμονι σε ενα μπόλ και τα προσθέτουμε μέσα στην μπεσαμέλ.
  6. Ανακατεύουμε με ἐναν αναδευτήρα πολυ γρήγορα για να μην κόψει το αυγό! Μόλις βράσει, το βγάζουμε απὀ την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και αμέσως περιχύνουμε τα κολοκύθια. Βεβαιωθείτε πως η κρέμα είναι ρευστή διότι ὀσο κρυώνει, πήζει! Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιππέρι!

Comments

comments