Καλοκαιρινή απόλαυση!
Υλικα
Για την ζύμη:
- 500γρ αλεύρι
- 180γ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 250γρ κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 1 αυγό (για το ψήσιμο)
- 25cm φορμα για τάρτα
Γἐμιση:
- 700γρ κεράσια, χωρίς κουκούτσια (φρέσκα η κατεψυγμένα)
- 3 κΣ κόρν φλάουρ
- 2 κ Σ ζάχαρη
Εκτελεση
- Ξεκινάμε με την ζύμη. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μίξερ σας, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε σε μέτρια ένταση μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Αυτο βέβαια μπορείτε να το κάνετε και με τα δάχτυλα σας, τρίβωντας καλα το βούτυρο μεχρι να θριματιστεί. Προσθέστε την ζάχαρη και μετά τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε στον πἀγκο σας και πλάστε μεχρι να γινει συμπαγές η ζύμη. Χωρίστε σε 2 κομμάτια (το ένα λιγο πιο μεγάλο για την βάση), τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Για την γέμιση, βάλτε τα κεράσια σας σε ενα μπολ με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Αν έχουν βγάλει πολυ ζουμί, αφαιρέστε το αφήνοντας το πολύ 3 κΣ στο μείγμα μέσα αλλιως θα λασπώσει η ζύμη στο ψήσιμο.
- Με εναν πλάστη, ανοίξτε την ζύμη (το μεγαλύτερο κομμάτι, περἰπου 2/3) για να χωρέσει στην φόρμα σας. Μεταφέρετε στην φόρμα και αφαιρέστε περίσσια ζύμη με ενα μαχαίρι απο τις άκρες. Μην ανησυχείτε αν δεν σας βγει τέλεια..εγω κόλλησα μερικά κομμάτια απο πάνω, και στο πλάι! Δεν γεννηθἠκαμε ὀλοι ζαχαροπλάστες..ειδικά εγω!!!
- Προσθέστε την γέμιση στην πίτα. Απο πἀνω μπορείτε είτε να ανοίξετε την υπολοιπη ζύμη και να την βάλετε απο πάνω, η δημιουργήστε πλέγμα η μπορείτε και να τρίψετε ανώμαλα την ζύμη απο πάνω για πιο τραγανό αποτέλεσμα! Η απόφαση είναι δικιά σας!
- Χτυπἠστε το αυγο και με μια βούρτσα αλείψτε την τάρτα απο πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα . Μετά το ψήσιμο, αφήστε την πίτα να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά για να μην σας διαλυθεί στο κόψιμο. Σερβίρετε με φρέσκια σαντυγί και…Καλή απόλαυση!!!