Σαλάτα με γλυκοπατάτα, κολοκύθα, κινόα και καβουρδισμένα κουκουνάρια!

Σαλάτα με γλυκοπατάτα, κολοκύθα, κινόα και καβουρδισμένα κουκουνάρια!

Μια εποχιακή σαλάτα που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ingredients

*** Οι ποσότητες σαλάτας είναι μια εκτίμηση απλά. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο σαλάτα της αρεσκείας σας!

  • 250γρ σπανάκι
  • 250g Βαλεριάνα
  • 50g κουκουνάρια
  • 150g κολοκύθα
  • 100g γλυκοπατάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας κινόα
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • βαλσάμικο ξύδι σε μορφή πάστας
  • αλάτι 
  • 1κγ βεγγέτα

Directions

  1. Σε ένα μικρό ταψί , προσθέστε την κολοκύθα και γλυκοπατάτα που έχετε ψιλοκόψει σε μικρούς κύβους. Ρίξτε απο πανω το σιρόπι σφενδάμου  και ανακατέψτε καλά. Ψήστε στους 200 ° C για 15 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Σε αυτο προσθέστε το κινόα, χαμηλώστε τη φωτιά στο 2, σκεπάστε μέχρι και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Μόλις ψηθεί, στραγγίστε και προσθέστε 1 κουταλάκι βεγγέτα για να νοστιμέψει!
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει σε κάθε πλευρά. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά. Αφήστε και αυτο στην άκρη να κρυώσει. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει σαλάτα σας καλά, στεγνώστε την και τοποθετήστε στο μπολ σερβιρίσματος σας.
  4. Σε αυτό, προσθέστε το κινόα, την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ξύδι μπαλσάμικο ( και πάλι , η ποσότητα είναι στο χέρι σας! ) και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεψτε καλά και σερβίρετε!  

Comments

comments