Τηγανιτές Χοιρινές Μπριζόλες

Τηγανιτές Χοιρινές Μπριζόλες

Ingredients

  • 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • φρεσκοτριμμένη ρίγανη
  • αλάτι , πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο

Directions

  1. Για να παραμείνουνε ζουμερές οι μπριζόλες καλο είναι να τις βάλετε σε μια απλή μαρινάδα για 30λέπτα εως και 3 ώρες! Εγώ έβαλα ένα λεμόνι, μισό ποτήρι νερό και ¼ ποτήρι ελαιόλαδο. Έβαλα μέσα τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και το άφησα για 2 ώρες.
  2. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε και τρίβουμε πάνω στην μπριζόλα λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη και ζεσταίνουμε ενα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει τελείως.
  3. Βάζουμε τις μπριζόλες και αφήνουμε για 3 λεπτά στην πιο δυνατή φωτιά. (Ολοκληρα 3 έτσι; Μην το φοβηθείτε!)
  4. Γυρίστε απο την άλλη και αφήστε τις για άλλα 2 λεπτά και μετά χαμηλώστε την φωτιά σε μια μέτρια υερμοκρασία και αφήστε τις για άλλα 3 λεπτά.
  5. Δυναμώστε μια τελεθταία φορά την θερμοκρασία και σβήστε με ένα λεμόνι και κλέιστε το μάτι. Σερβίρετε ΜΕ τα ζουμιά του τηγανιού (αλήμονο!!) και αφήστε τις 5 λεπτά πρίν τις φάτε για να βγάλουν τα ζουμιά τους…
  6. Καλή………ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

Comments

comments