This has to be the most delicious sweet i have made in my LIFE! Inspired by various blogs that I follow, I made sweet and “devilish” Crepes with Cream Cheese frosting and mixed red fruits! Its to die for…and SO simple to make!

Ingredients: (makes 6 crepes)

For the crepes:

  • 1 cup flour
  • 1 cup milk
  • 30grams of melted butter
  • ½ teaspoon salt
  • 1 egg
  • 2 tablespoons sugar

For the filling:

  • 100 grams of cream cheese
  • 2 tablespoons of icing sugar
  • mixed red fruits (or any fruits that you desire)
  • A sprinkle icing sugar and Agave syrup (for topping)

Method:

  1. To make the crepes mixture, all we need to do is whisk all the ingredients together (or even blend) and let the mixture set for about 10 minutes before preparing. Your mixture will be very runny but thats alright! These are crepes, not pancakes!
  2. Heat up your skillet (I use a non stick, works best with crepes) and make sure its sizzling hot. Melt half a teaspoon of butter and proceed to make your crepes by adding one full ladle spoon of mixture for every crepe. When golden brown on the bottom, flip on the other side for a minute or two and its ready! You might need to add butter as you go along but make sure its no more than half a teaspoon per 2 crepes! 
  3. While your crepes cool down, prepare your cream cheese frosting by mixing the cheese and icing sugar together. Add a layer in the middle of each crepe and fill up with fruits. Fold from each side, top off with some Agave Syrup and a drizzle of icing sugar and enjoy every single bite!

***Serving Suggestions: If your a chocaholic, skip the cream cheese and add Nutella instead! Also, you can add crushed walnuts and almonds to your choice of fruit!!

———————

Είναι το ωραιότερο γλυκό που έχω φτιάξει ποτέ στη ζωή μου!!! Εμπνεύστηκα από τα διάφορα blogs που ακολουθώ και έφτιαξα αυτές τις γλυκιές και αμαρτωλές κρέπες με γλάσο κρέμας τυριού και διάφορα κόκκινα φρούτα!! Είναι ὀμως … ΘΕΙΚΕΣ και απλές στην εκτέλεση!!!

Υλικά: (Φτιάχνει 6 κρέπες)

Για τις κρέπες:

  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • μισο κ.γ αλάτι
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη

Για την γέμιση:

  • 100 γρ κρέμα τυριού
  • 2 κ σούπας ζάχαρη άχνη
  • κόκκινα φρούτα ( φράουλες, βατόμουρα κτλ) η όποιο άλλο φρούτο θέλετε και σας αρέσει.
  • Σιρόπι Αγαύης και ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Για να φτιάξετε το μείγμα για τις κρέπες απλά χτυπήστε με το σύρμα ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αφήστε το να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό. Εξάλλου φτιάχνουμε κρέπες όχι τηγανίτες!
  2. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας μέχρι να κάψει καλά! Λιώνουμε μισο κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο τηγάνι και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε μία κρέπα αντιστοιχεί μια γεμάτη μέτρια κουτάλα μείγματος. Οταν πάρει χρώμα απο κάτω η κρέπα, γυρίστε την απο την άλλη για ενα με 2 λεπτά και είναι έτοιμη! Θα χρειαστείτε να προσθέσετε βούτυρο καθώς τις ετοιμάζετε απλα μην υπερβείτε το μισό κουταλάκι βουτύρου ανα 2 κρέπες!
  3. Οσο κρυώνουν οι κρέπες σας, ετοιμάστε την γέμιση ανακατεύοντας την κρέμα τυριού με την ζάχαρη άχνη. Απλώστε στην μέση της κρέπας, προσθέστε τα φρούτα σας, διπλώστε απο τις 2 μεριές και απολάυστε χωρίς τύψεις!!!

*** Προτάσεις Σερβιρίσματος: Αν είστε λάτρης της σοκολάτας αντικαταστείστε το γλασο με Νουτέλα!Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένους ξηρούς καρπούς μαζί με τα φρούτα που θα επιλέξετε!

Comments

comments