Tiramisu με κακάο

Tiramisu με κακάο

Υλικα

  • 4 κρόκους αβγών
  • 4κ σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ σούπας κακάο
  • 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300γρ τυρί κρέμα (μασκαρπόνε κατα προτίμηση) εκτός ψυγείου
  • 2 κ σουπας λικέρ της επιλογής σας
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ μπισκότα
  • 1 ποτήρι καφέ της επιλογής σας (δυνατό και συμπληρώνετε με γάλα αν επιθυμείτε)
  • Τρούφα για διακόσμιση

Εκτελεση

  1. Σε ενα μπολ (ανθεκτικό στην ζέστη) χτυπάμε τους κρόκους με την ζαχάρη με ενα μιξερ χειρος. Μόλις αφρατέψει, το βάζουμε το μπολ πανω απο ενα κατσαρολάκι με νερο που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  2. Ρίχνουμε το λικέρ και την βανίλια.Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγή μαζί με το κακάο. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπαμε σε σιγανη ταχυτητα να ενσωματωθεί.
  3. Επειτα, διπλώνουμε την κρέμα αβγού με μια μαρίζ μεχρι να ενσωματωθούν. Βουτάμε τα σαβαγιάρ για 2 δευτερόλετα απο κάθε πλευρά μεσα στον καφέ και τα στρώνουμε σε ενα πυρέξ. (20×30 χρησιμοποίησα εγω)
  4. Βάζουμε την μισή κρέμα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά απο σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ. Βαζουμε την υπολοιπη κρέμα και απο πάνω πασπαλίζουμε η με κακαο η με τρουφα για πιο … τσαχπινιά! 😛

 

Comments

comments