Τιραμισού

Τιραμισού

Αυτή η εκδοχή είναι χωρίς αυγά αλλα πλούσιο σε τυρί μασκαρπόνε και σαντυγί!

Υλικά

  • 500γρ τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200γρ κρέμα σαντυγί
  • 1 κγ εσάνς βανίλιας
  • 1 κούπα κρύο εσπρέσσο
  • 1 σφινάκι Καλούα ( η οποιο λικέρ προτιμάτε)
  • 1 κ σούπας κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα

Εκτελεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τον καφέ μας. Εγω προσωπικά χρησιμοποίησα έτοιμο φρέντο εσπρέσσο απο την καφετέρια της γειτονιάς μου! Αλλά μπορείτε φυσικά να διαλύσετε 1 κ σούπας σκόνη εσπρέσσο σε 1 κούπα καυτό νερό. Σε αυτό προσθέστε το λικέρ σας και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  2. Σε ενα μεγάλο μπὀλ προσθέστε την κρέμα σαντιγί σας και χτυπήστε για 5 λεπτά με ενα μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε αυτό προσθέστε το μασκαρπὀνε και την βανίλια και ανακατέψτε για ἀλλα 2 λεπτά.
  3. Χύστε τον καφέ σας σε ενα ριχό ταψί έτσι ουτως ώστε να μπορέστε να βουτίξετε τα σαβαγιάρ σας ομοιόμορφα. Φροντίστε να μην μουσκέψετε πολύ! Ίσα ισα ενα γρήγορο βούτιγμα και απο τις 2 μεριές!
  4. Σε ενα ταψί 20×30, προσθέστε την πρώτη στρώση απο μπισκότα και πάνω απο αυτά βάλτε την μισή κρέμα. Βάλτε αλλη μία στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα απο πάνω. Ολοκληρώστε με μια στρώση σκόνης κακάο και αν θέλετε λίγη τριμμένη κουβερτούρα! Αφήστε το γλυκό να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πρωτού το σερβίρετε!

Comments

comments