Σήμερα έφτιαξα 2 πολυ νόστιμα ντίπ! Λευκή Ταραμοσαλάτα και Αβοκάντο με κρέμα τυρί! Είναι και τα δυο εύκολα και γρήγορα στην εκτέλεση και πιστεύω να αρέσουν σε εσας και την οικογένεια σας! Ας ξεκινήσω με την Ταραμοσαλάτα. Η γνήσια ειναι λευκή αλλα στην αγόρα βρίσκουμε συνήθως σε χρώμα ροζ. Συνοδεύει όσπρια και θαλασσινά και στην νηστεία δεν λείπει απο το τραπέζι!
Υλικά
- 100 γραμμάρια ωμό λευκό ταραμά
- ¾ ποτήρι Ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες πατάτες (βρασμένες αποβραδύς)
- χυμό απο μισό λεμόνι
- 1 ποτήρι σόδα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον ταραμά στο μούλτι και προσθέτουμε σιγα σιγά το λάδι.
- Βάζουμε την σοδα και ξανανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τις προβρασμένες πατάτες σιγα σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε λεμόνι και δοκιμάζουμε.
- Κατα την διάρκεια της εκτέλεσης αυτής της συνταγής καλό είναι να δοκιμάζετε την ταραμοσαλατα σας! Μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω λάδι η λεμόνι σύμφωνα με την προτίμηση σας! Σερβίρετε με ελίτσες καλαμών και μια ιδέα ελαιόλαδο!
Ας φτιάξουμε τωρα το ντἰπ Αβοκάντο!
Υλικά
- 1 ½ ώριμα αβοκάντο
- 3 κσ ελαιόλαδο
- χυμό απο μισό λεμόνι
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 3 κσ κρέμα τυρί
- ½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε πάστα η σκόνη
Εκτέλεση
Απλή! Βάζουμε ολα τα υλικά μας στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να μας γίνει ενα κρεμώδες μείγμα! Το ντἰπ σας εἰναι ετοιμο να το απολαύσετε με κριτσίνια η κομμένα λαχανικά!