Υλικά
- 4 μεγάλες μελιτζάνες (μαύρες σκληρές)
- Χυμό απο μισό λεμόνι
- αλάτι
- 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ σούπας ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
- 150γρ Φέτα
Εκτέλεση
- Ιδανικά αυτή η συνταγή απαιτεί φλόγα δυνατή πάνω απο κάρβουνα αλλά… ξέρω πως για τους περισσότερους δεν είναι εφιχτό αυτό γιαυτό και ευτυχώς υπάρχουν και οι φούρνοι/γκρίλ! Δυναμώστε λοιπόν την ένταση του γκρίλ σας σε μέτρια προς υψηλη θερμοκρασία και ψήστε τις μελιτζάνες ομοιόμορφα, γυρνώντας τις συχνά ώσπου να μαλακώσουν απέξω!
- Μόλις είναι ψημένες, ξεφλουδίστε τις αμέσως και κόψτε σε χοντρά κομμάτια με ενα μαχαίρι κοφτερό! Αφήστε τις σε ενα σουρωτἠρι για να στραγγίξουν τα ζουμιά για 5 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε ενα καθαρό μπολ και ρίξτε το λεμόνι και ανακατέψτε καλά! Μετά προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα και το ξύδι! Το αλάτι προσθέστε το λίγο λίγο και δοκιμάζετε για να μην σας βγεί πολύ αλμυρό! Σερβίρετε ζεστό η κρύο! Καλή επιτυχία!
Comments
comments