Tzatziki. Greece’s traditional dip that is known worldwide!

Ingredients:

  • 400g Greek full fat yogurt
  • 1 large cucumber
  • 5 fresh dill branches
  • 1 crushed garlic clove
  • 1 tsp white wine vinegar
  • 1 tsp salt

Method:

  1. Clean, peel slightly and chop up your cucumber in to small pieces. Alternatively you can grate it. Strain the juices out as much as you can and add the cucumber into a bowl.
  2. Finely chop your dill and add to the bowl along with all the remaining ingredients. Mix well until all of the ingredients are unified.
  3. Place into the fridge and serve as a sider to your meat, chicken, patties, pita bread or simply use as a dip for your vegetables.

——————————————————–

Τζατζίκι, η πιο γνωστή Ελληνική αλοιφή παγκοσμίως!

Συστατικά:

  • 400γρ στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 5 κλωνάρια άνιθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κγ λευκό ξύδι
  • 1 κγ αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγουράκι μας η αν θέλετε το περνάτε στο ρεντέ. Το στραγγίζουμε καλά σε ενα σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα προσθέτουμε επίσης στο μπόλ μαζί με το γιαούρτι, το ξύδι και το αλάτι. 
  3. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο. Σερβίρετε παγωμένο με ελίτσες για γαρνί και αν θέλετε μια γυροβολιά ελαιόλαδο! 

Comments

comments