Tzatziki. Greece’s traditional dip that is known worldwide!
Ingredients:
- 400g Greek full fat yogurt
- 1 large cucumber
- 5 fresh dill branches
- 1 crushed garlic clove
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tsp salt
Method:
- Clean, peel slightly and chop up your cucumber in to small pieces. Alternatively you can grate it. Strain the juices out as much as you can and add the cucumber into a bowl.
- Finely chop your dill and add to the bowl along with all the remaining ingredients. Mix well until all of the ingredients are unified.
- Place into the fridge and serve as a sider to your meat, chicken, patties, pita bread or simply use as a dip for your vegetables.
——————————————————–
Τζατζίκι, η πιο γνωστή Ελληνική αλοιφή παγκοσμίως!
Συστατικά:
- 400γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 5 κλωνάρια άνιθο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κγ λευκό ξύδι
- 1 κγ αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγουράκι μας η αν θέλετε το περνάτε στο ρεντέ. Το στραγγίζουμε καλά σε ενα σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τον άνιθο, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα προσθέτουμε επίσης στο μπόλ μαζί με το γιαούρτι, το ξύδι και το αλάτι.
- Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο. Σερβίρετε παγωμένο με ελίτσες για γαρνί και αν θέλετε μια γυροβολιά ελαιόλαδο!