
Υλικα
- 3 κιλά πανσέτα χοιρινή
- ελαιόλαδο
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κρεμμύδια
- 2 πορτοκάλια
Εκτελεση
- Το πρώτο πρἀγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χαράξετε το λίπος με ενα πολύ κοφτερό μαχαίρι! (η αν θέλετε το ζητάτε απο τον χασάπη σας) ΠΡΟΣΟΧΗ … ΜΗΝ κόψετε μέχρι το κρέας, απλά…χαράζετε το λίπος! Είτε σε λωρίδες, είτε σε κύβους!
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στο μέγιστο (συνήθως 240 βαθμούς κελσίου)
- Τρίψτε μπόλικο χοντρό αλάτι σε ολο το κρέας. Βεβαιωθείτε πως θα μπεί και στις σχισμές που χαράξατε. Μην το λυπάστε..βάλτε μπόλικο! Προσθέστε και πιπέρι και στο λίπος βάλτε και 3 κ σούπας ελαιόλαδο.
- Στο ταψί, χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και δημιουργήστε μια στρώση και ακουμπήστε πάνω σε αυτά το κρέας.
- Ψήστε για 30 λεπτά στην μέγιστη θερμοκρασία. Αυτή η κίνηση θα σφραγίσει τα ζουμιά αλλά θα δημιουργήσει και αυτο το υπέροχο τραγανιστό κράκλιν!
- Μετα, βγάλτε το απο τον φούρνο (πολύ προσεκτικά!!!) και προσθέστε περιμετρικά τα 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.
- Συνεχίστε το ψήσιμο στους 170 για άλλες 2 ώρες
- Οταν είναι έτοιμο, βγάλτε το απο τον φούρνο και αφήστε το για 20 λεπτά να ξεκουραστεί πρωτου το σερβίρετε! Τα κρεμμύδια απο κάτω θα έχουν καραμελώσει και με το ζουμί που έβγαλε το κρέας μπορείτε να φτιάξετε ενα υπέροχο gravy! Πως το κάνετε αυτό; Σουρώστε το ζουμί απο το ταψί σε ενα μικρό κατσαρολάκι…προσθέστε μισή κόυπα νερό στο οποιο έχετε διαλύσει 1/2 κύβο ζωμό για κρέας και 1κγ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά σε ψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε το απο την φωτιά. Προσθέστε μέσα σε αυτο τα καραμελωμένα κρεμμύδια και απλά…καλή απόλαυση!
Comments
comments