Σούπα λαχανικών βελουτέ με κρέμα και σπιτικά κρουτόν

Σούπα λαχανικών βελουτέ με κρέμα και σπιτικά κρουτόν

 

Υλικά

  • 3 καρότα
  • 3 μικρές πατάτες
  • 3 πράσα
  • ½ μέτρια γλυκοπατάτα
  • ½ ποτἠρι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ σούπας βεγγέτα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι φασολάκια
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ ποτἠρι κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά σας. Εγω το ἐκανα με το χέρι.. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι η μηχανή κοπής λαχανικών απλα προσέξτε να μην πολτοποιηθούν! 
  2. Προσθέστε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σωτάρετε τα λαχανικά σας ολα ελαφρώς για 5 λεπτά. Σε αυτα προσθέστε την βεγγέτα και λίγο φρέσκο πιπέρι. Βράστε 1.5 λίτρο νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και βράστε για 25 λεπτά σκεπασμένα σε χαμηλή ένταση. 
  3. Σε ενα ξεχωριστο μπόλ, προσθέστε τους κρόκους αυγών μαζι με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με εναν αναδευτήρα.Μόλις ετοιμαστεί η σούπα σας, αφαιρέστε το περισσότερο ζωμό σε ενα πιάτο αφήνοντας μόνο λίγο για να ξεκινήσετε την διαδικασία του βελουτέ ανακατεύοτνας με ενα μίξερ χειρός. Θέλουμε η σούπα να είναι παχύρευστη και όχι νερουλή! 
  4. Προσθέστε στο μείγμα αυγου σιγα σιγά ζωμό ανακατεύοντας συχνά για να μην κόψει το αυγό! Ρίξτε το πίσω στα λαχανικά σας, ανακατέψτε μια τελευταία φορά και σερβίρετε!
  5. Πως φτιάχνουμε σπιτικά κρουτόν; Απλά! Κόβουμε όσες φέτες ψωμί του τόστ θέλουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, ξηρό βασιλικό, αλάτι και σκόρδο σε σκόνη! Η ποσότητα που θα βάλετε εξαρτάται απο το πόσο έντονη θέλετε την γεύση των κρουτόν! Ψήστε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά η μέχρι να γίνουν τραγανά!

Comments

comments