Υλικά
- 3 καρότα
- 3 μικρές πατάτες
- 3 πράσα
- ½ μέτρια γλυκοπατάτα
- ½ ποτἠρι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ σούπας βεγγέτα
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι φασολάκια
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- ¼ ποτἠρι κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τα λαχανικά σας. Εγω το ἐκανα με το χέρι.. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι η μηχανή κοπής λαχανικών απλα προσέξτε να μην πολτοποιηθούν!
- Προσθέστε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σωτάρετε τα λαχανικά σας ολα ελαφρώς για 5 λεπτά. Σε αυτα προσθέστε την βεγγέτα και λίγο φρέσκο πιπέρι. Βράστε 1.5 λίτρο νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και βράστε για 25 λεπτά σκεπασμένα σε χαμηλή ένταση.
- Σε ενα ξεχωριστο μπόλ, προσθέστε τους κρόκους αυγών μαζι με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με εναν αναδευτήρα.Μόλις ετοιμαστεί η σούπα σας, αφαιρέστε το περισσότερο ζωμό σε ενα πιάτο αφήνοντας μόνο λίγο για να ξεκινήσετε την διαδικασία του βελουτέ ανακατεύοτνας με ενα μίξερ χειρός. Θέλουμε η σούπα να είναι παχύρευστη και όχι νερουλή!
- Προσθέστε στο μείγμα αυγου σιγα σιγά ζωμό ανακατεύοντας συχνά για να μην κόψει το αυγό! Ρίξτε το πίσω στα λαχανικά σας, ανακατέψτε μια τελευταία φορά και σερβίρετε!
- Πως φτιάχνουμε σπιτικά κρουτόν; Απλά! Κόβουμε όσες φέτες ψωμί του τόστ θέλουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, ξηρό βασιλικό, αλάτι και σκόρδο σε σκόνη! Η ποσότητα που θα βάλετε εξαρτάται απο το πόσο έντονη θέλετε την γεύση των κρουτόν! Ψήστε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά η μέχρι να γίνουν τραγανά!