Τορτίγιες ολικής άλεσης με κοτόπουλο, μπρόκολο και τυρί τσένταρ

Τορτίγιες ολικής άλεσης με κοτόπουλο, μπρόκολο και τυρί τσένταρ

Υλικά

  • 2 μεγἀλες τορτίγιες ολικής αλέσεως
  • 100γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • ½ μπρὀκολο (μικρό μέγεθος)
  • 1 κ σούπας τυρί κρέμα
  • 2 κ σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι κ πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράστε το μπρόκολο σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζει, κόψτε το κοτόπουλο σε κυβάκια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Στραγγίστε το μπρόκολο και μεταφέρετε το στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
  • Τοποθετίστε τις τορτίγιες στον πάγκο σας και μοιράστε το τσένταρ στο κέντρο. (50γρ στο κάθε ένα) Αν θέλετε, μπορείτε να τις βάλετε ανοιχτές για 2 λεπτἀ στο γκρίλ ίσα ίσα να αρχίσει να λιώνει το τσένταρ!
  • Χωρίστε το μείγμα κοτόπουλου/μπρόκολο στις τορτίγιες και διπλώσετε πρώτα την αριστερή και δεξιά μεριά προς το κέντρο και μετά τυλίξτε προς τα πάνω! Με αυτον τον τρόπο, οταν κόψετε στην μέση την κάθε τορτίγια, δημιουργείτε μικρές θυκούλες. Σερβίρετε ζεστά!!!

Comments

comments