Bucatini Αματριτσιάνα

Bucatini Αματριτσιάνα

Η πικάντικη αυτή μακαρονάδα «γεννήθηκε» στην πόλη Αματρίτσε που όπως ολοι γνωρίζετε, εχει πληγεί απο τον φονικό σεισμό 6.2 ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας. Ο Jamie Oliver με την κινηση του να προσφέρει 2 λίρες για κάθε πιατο Αματριτσιάνα που πωλείτε στα εστιατόρια του ανα την Αγγλία, με κίνησε να φτιάξω αυτή την συνταγή. Ως φόρο τιμής για τις 290 ψυχές που χάθηκαν και το χωριό που ισοπεδώθηκε, την φτιάχνω και εγω σήμερα. Οι προσευχές μου είναι με ολη την Ιταλία που θρηνεἰ 🙁

Υλικα

  • 500γρ Μακαρονια τρυπητα #5 (Bucatini)
  • 300γρ κὀκκινη σάλτσα σπιτική
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κγ μπούκοβο
  • 200γρ πανσέτα (η πλάκα μπέικον)
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο (η παρμεζάνα αν είναι πολύ εντονη η γεύση για εσάς)

Εκτελεση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον η την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και το τηγανίζουμε με 1κγ ελαιόλαδο. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι, ξαναβάζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί,  προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 15 λεπτά. Σε αυτο το διάστημα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.

Στο τέλος, ρίχνουμε 2κ σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100γρ πεκορίνο και ανακατέυουμε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και με μια πιάστρα, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ωστε η σάλτσα να πάει παντού.

IMG_20160830_110206_685

Comments

comments