Υλικά
- 1/2 κιλό φρέσκα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτάκι σόδα
- αλεύρι
- αλάτι
- λεμόνι
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια μας. (Εγω προσωπικά για να σας πω την αλήθεια μου, αφήνω αυτη την δουλειά στον καλό μου ψαρρά!)
- Το επόμενο κόλπο μου το έμαθε ο προαναφερόμενος καλός ψαρράς! Βἀλτε τα καλαμαράκια σας σε ενα σκεύος και περιχύστε τα με την σόδα. Αφήστε τα μια ωρίτσα. Πρωτού τα προετοιμάσετε, ξεπλύνετε τα καλά! Στραγγίστε και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια σακούλα τροφίμων, βάλτε αλέυρι και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια. Ανακατἐψτε καλά και περάστε τα απο ενα σουρωτήρι για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε μπόλικο λάδι και αφἠστε το να κάψει. Προσθέστε λίγα λίγα τα καλαμαράκια και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά (οχι παραπάνω!!!) για να παραμείνουν μαλακά απο μέσα και τραγανά απέξω! Θα πάρουν ενα χρυσαφἰ χρώμα.
- Στραγγίστε τα σε χαρτί κουζίνας και αλατίστε. Σερβίρετε ζεστά με λεμόνι!
Comments
comments