Κοτόσουπα βελουτέ με δυόσμο

Κοτόσουπα βελουτέ με δυόσμο

Υλικα

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και καθαρισμένο απο πέτσες
  • 6 μεγάλες πατάτες (προεραιτικά βάλετε μόνο άσπρη γλυκοπατάτα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ σούπας αλεύρι
  • 200ml κρέμα γἀλακτος light
  • τριμμένο ξηρό δυόσμο

Εκτελεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κότοπουλο με τις πατάτες να βράζουνε σε αλατισμένο νερό. Να σκεπάζονται απο το νερό περίπου 2 δάχτυλα. Αφού το βράσετε, βγάλτε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, σουρώστε το ζουμί και το ξαναβάλτε τις πατάτες σε σιγανή φωτιά και βράζουν.
  2. Ὀση ωρα βράζει το κοτόπουλο με τις πατάτες, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετε το ίσα ίσα να γινει διάφανο, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοψηθεί. Μόλις ετοιμαστεί, στο τηγάνι βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
  3. Ρίξτε το όπως ειναι μέσα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τον ζωμό. Με ενα μπλέντερ χειρός, κάντε την σούπα τελείως βελουτέ. Βάλτε την πάνω στην φωτιά και ανακατέψτε σε μέτρια ένταση μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει και να δέσει η σούπα. Αν πἠξει πολυ, προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να αραιώσει.
  4. Μόλις γίνει αυτό, ρίξτε την κρέμα γάλακτος καφήστε την να πάρει βράση. Ξεκοκκαλίστε το μισό κοτόπουλο και βάλτε το σε μικρα κομματάκια μεσα στην σούπα. Συμφωνα με την προτίμηση σας πάντα, σερβίρετε με τριμμένο ξηρό δυόσμο…αυτο ειναι το μυστικό της σούπας! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Comments

comments