
Υλικα
- 6 μποὐτια κοτοπουλο
- 2 κουτάκια μπύρας (με μαγιά προτιμότερο)
- 3 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
- αλατοπίπερο
- 300γρ κριθαράκι μέτριο
- 2 φρἐσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ σούπας ανάλατο βούτυρο
- 100γρ κεφαλογραβιερα Κρήτης τριμμένη χοντρά
Directions
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπούτια, προσθέτουμε την πάπρικα και τα περιχύνουμε με την μπύρα. Ολα αυτα αποβραδύς.
- Την επόμενη μέρα, οπως ειναι μεσα στο ταψί, το βάζουμε στον φούρνο στους 200 στον αέρα για 1 ώρα σκεπασμένο.
- Αφαιρούμε τα μπούτια απο το ζουμἀκι και τα βάζουμε σε ενα ταψί για αλλα 20 λεπτά για να γινει τραγανή η πέτσα. Οσο γινεται αυτο φτιάχνουμε το κριθαρότο.
- Στραγγίζουμε το ζουμί σε λεπτο σουρωτήρι και το βαζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
- Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδακι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το κριθαρακι και το φέρνουμε μια γυροβολιά ισα ισα για 2 λεπτά.
- Με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Περιπου 10 λεπτα θα σας παρει και πρεπει να ειστε απο πανω.
- Στο τέλος προσθετουμε την κεφαλογραβιέρα και το βουτυρο και το αποσύρουμε απο την φωτιά.
- Σερβιρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Comments
comments