Κοτόπουλο μεθυσμένο με κριθαρότο

Κοτόπουλο μεθυσμένο με κριθαρότο

Υλικα

  • 6 μποὐτια κοτοπουλο
  • 2 κουτάκια μπύρας (με μαγιά προτιμότερο)
  • 3 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
  • αλατοπίπερο
  • 300γρ κριθαράκι μέτριο
  • 2 φρἐσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 100γρ κεφαλογραβιερα Κρήτης τριμμένη χοντρά

Directions

  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπούτια, προσθέτουμε την πάπρικα και τα περιχύνουμε με την μπύρα. Ολα αυτα αποβραδύς.
  • Την επόμενη μέρα, οπως ειναι μεσα στο ταψί, το βάζουμε στον φούρνο στους 200 στον αέρα για 1 ώρα σκεπασμένο.
  • Αφαιρούμε τα μπούτια απο το  ζουμἀκι και τα βάζουμε σε ενα ταψί για αλλα 20 λεπτά για να γινει τραγανή η πέτσα. Οσο γινεται αυτο φτιάχνουμε το κριθαρότο.
  • Στραγγίζουμε το ζουμί σε λεπτο σουρωτήρι και το βαζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
  • Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδακι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το κριθαρακι και το φέρνουμε μια γυροβολιά ισα ισα για 2 λεπτά.
  • Με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Περιπου 10 λεπτα θα σας παρει και πρεπει να ειστε απο πανω.
  • Στο τέλος προσθετουμε  την κεφαλογραβιέρα και το βουτυρο και το αποσύρουμε απο την φωτιά.
  • Σερβιρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Comments

comments