Κοτόπουλο με αρακά λεμονάτο

Κοτόπουλο με αρακά λεμονάτο

Υλικά

  • 400γρ αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 πατάτα
  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ βεγγέτα (
  • 1/3 ποτἠρι φρεσκοστιμμένο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Καρικεύστε το κοτόπουλο γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια .
  2. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομματια και όταν το κοτόπουλο έχει ελαφρώς ροδίσει και από τις δύο πλευρές να τα προσθέσετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπιζέλια.
  3. Προσθέστε την βεγγέτα και 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά. Επειτα, χαμηλώστε τη φωτιά στο 2 ( σε κλίμακα από το 1 έως το 9 ), κλείστε με το καπἀκι της κατσαρόλας και αφήστε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Μετά το πέρασμα του χρόνου προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
  4. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε το για γεύση. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι ή ακόμα και κάποια επιπλέον καρύκευμα η λεμόνι! Καλη όρεξη!

Comments

comments