Κοτόπουλο φιλέτο με λεμόνι, κρέμα και εστραγκόν

Κοτόπουλο φιλέτο με λεμόνι, κρέμα και εστραγκόν

Υλικα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (ανοιγμένα στην μέση)
  • 2 λεμόνια
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • μικρές πιπεριές χωματιστές
  • Μερικά φρέσκα φύλλα εστραγκόν
  • ελαιόλαδο
  • βεγγέτα (μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και λαχανικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτελεση

  1. Στρώστε σε ενα ταψἰ φούρνου ενα φύλλο λαδόκολας. Κόψτε τα λεμόνια σε ροδέλες και αφήστε μισό για να στήψετε πάνω απο το κοτόπουλο.
  2. Βάλτε ολα τα υλικά (πλήν του εστραγκόν) πάνω στην λαδόκολλα. Πιπερώστε το κοτόπουλο, ρίξτε απο πάνω και την βεγγέτα (οση θέλετε), μπόλικο ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος.
  3. Ανακατέψτε τα ολα μαζί καλά και στο τέλος ρίξτε απο πάνω τα φύλλα εστραγκόν.
  4. Ψήστε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο! Μυρωδιά και γεύση εκπληκτική!

Comments

comments