κρέας που λιώνει στο στόμα!
Υλικά
- 4 φιλέτα νουά μοσχάρι σε λεπτές φέτες (σύνολο 800 γρ.)
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200ml κρασί λευκό
- 200 ml ζωμό κότας η βοδινού
- 1 κ σούπας κορν φλάουρ
- βούτυρο & λάδι
- αλάτι & πιπέρι
Directions
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Σε ένα τηγάνι λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα στην άκρη
- Σε μια μετρια φαρδιά κατσαρολα βάλτε 5 κουταλιές λάδι και ροδίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
- Περιχύστε τα με το κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τον ζωμό και τα μανιτάρια. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το 1 ½ ωρα στο 3 ( απο 1 εως 9 η ενταση)
- Τελος, Λιώστε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο ζεστό ζωμό και ρίξτε το στο τηγάνι για να δέσει η σαλτσα! Δοκιμάστε για αλάτι και σερβίρετε!