Μοσχαράκι νουά κρασάτο με μανιτάρια

Μοσχαράκι νουά κρασάτο με μανιτάρια

κρέας που λιώνει στο στόμα!

Υλικά

  • 4 φιλέτα νουά μοσχάρι σε λεπτές φέτες (σύνολο 800 γρ.)
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200ml κρασί λευκό
  • 200 ml ζωμό κότας η βοδινού
  • 1 κ σούπας κορν φλάουρ
  • βούτυρο & λάδι
  • αλάτι & πιπέρι

Directions

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  2. Σε ένα τηγάνι λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα στην άκρη
  3. Σε μια μετρια φαρδιά κατσαρολα βάλτε 5 κουταλιές λάδι και ροδίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
  4. Περιχύστε τα με το κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τον ζωμό και τα μανιτάρια. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το 1 ½ ωρα στο 3 ( απο 1 εως 9 η ενταση)
  5. Τελος, Λιώστε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο ζεστό ζωμό και ρίξτε το στο τηγάνι για να δέσει η σαλτσα! Δοκιμάστε για αλάτι και σερβίρετε!

Comments

comments