Υλικα
- 2 κιλά πεσκανδρίτσα
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ σούπας μουστάρδα dijon
- αλἀτι πιπέρι
- 2 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
- 1/4 cup extra virgin olive oil
- Χυμό απο 2 λεμόνια
Εκτελεση
- Καθαρίστε καλά το ψάρι σας και κόψτε το σε φέτες (εγω πάντα αφήνω αυτη την δουλειά στον ψαρρά μου!) Η πεσκανδρίτσα εχει πολυ ψαχνό και ειναι εύκολο να την κόψετε. Δεν έχει μικρά κόκκαλα όπως άλλα ψάρια!
- Αλατίστε καλά τα κομμάτια και τρίψτε τα με την μουστάρδα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, κάψτε το ελαιόλαδο και σε αυτο προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Σωτάρετε για 2 λεπτά και μετά προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
- Σβήστε με το λεμόνι και προσθέστε 100ml νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το ψάρι. Γυρίστε τα κομμάτια απο την άλλη μετα απο 2 λεπτἀ και χαμηλώστε την ένταση.
- Σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε το για 10 λεπτά με το ρολόι. Αφαιρέστε το απο την φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για αλλα 5 λεπτά πρωτού το σερβίρετε! Καλή όρεξη!
Comments
comments