Ρεβυθοκεφτέδες

Ρεβυθοκεφτέδες

υλικα

  • 3 κούπες βρασμένα, στραγγισμένα ρεβύθια
  • 1/2 κούπα μαιντανό (ενα ματσάκι μικρό)
  • 2 κ σούπας αλάτι
  • 4 κ σούπας κοφτές κύμινο
  • 1 κ σούπας πιπέρι καγιέν
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για τηγάνισμα

[/υλικα]

Εκτελεση

  1. Σε ενα μπλέντερ λιώστε το κρεμμύδι με τον μαιντανό. Βγάλτε στην άκρη. Μετα προσθέστε τα ρεβύθια και τα υπόλοιπα υλικά. Αν δειίε πως δεν ανακατεύονται καλά, μπορείτε να μεταφἐρετε σε ενα μπόλ το μείγμα και να το περάσετε με ραβδομπλέντερ.
  2. Ζεστανετε ενα τηγάνι σε πολυ δυνατή φωτιά. Σχηματίστε τους κεφτέδες και αλευρώστε καλά. Τηγανίστε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μεχρι να δημιουργηθεί κρούστα. Μετα, με την βοήθεια 2 πιρουνιών γυρίστε απο την άλλη προσεκτικά και χαμηλώστε την ένταση στο 7 μέχρι να παρουν χρώμα και απο την άλλη μερια.
  3. Επαναλάβετε την διαδικασία για ολο το μείγμα! (Βγάζει περίπου 20 μικρούς ρεβυθοκεφτέδες!
  4. Τροποι σερβιρίσματος: Με γιαούρτι, με χούμους, πιτα αράβικη ακόμα και με λεμόνι είναι πεντανόστιμοι! Καλή απόλαυση!

Comments

comments