
Υλικα
- 200γρ λευκη κρυσταλλικη ζάχαρη
- 2 ολοκληρα αβγά
- 2 κρόκους
- 2/3 κουπας φρεσκοστημέννο χυμό λεμόνι
- 125γρ βούτυρο ανἀλατο (θερμοκρασία δωματίου)
- ξύσμα λεμονιού
Εκτελεση
- Με ενα μίξερ χειρός η σε σταθερό μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη,
- Προσθέστε ενα ενα τα αβγά και τους κρόκους.
- Προσθέστε και τον χυμό απο λεμόνι. Σε αυτη την φἀση θα φανει ῾κομμένο῾ αλλά μην σας απασχολεί…θα δέσει χωρίς κανένα κομμάτι!
- Μεταφερετε το μείγμα σε μια μετρια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτια ανακατέψτε μεχρι να αρχίσει να δένει.
- Μόλις αρχίσει να δένει, δυναμώστε ελάχιστα την φωτιά και με μια σπατουλα σιλικόνης ανακατεψτε καλα προσέχωντας να πιάνετε ολα τα σημεια της κατσαρόλας για να μην κομπιασει πουθενά η κρέμα. Θελει υπομονή, ανακατεμα συνεχόμενο για 10 – 15 λεπτά!
- Θα ξερετε οτι ειναι ετοιμη οταν κολλάει στην σπάτουλα η κρεμα και με το δαχτυλό σας μπορείτε να τραβήξετε μια γραμμούλα χωρίς να στάζει.
- Μεταφερετε σε ενα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη…η τοποθετίστε σε ενα βαζο και αφήστε το να κρυωσει σκεπασμενο. Απολαυστε το με μπισκοτα βουτυρου, σε τάρτα, σε μιλφέιγ, σε οτι τραβάει η λεμονάτη ψυχούλα σας!!! <3
Comments
comments