Ενα διαφορετικό αλλα νόστιμο συνοδευτικό!
Υλικά
- 10 σπαραγγια (τις ακρες)
- 400γρ παρμεζάνα τριμμένη
- χυμό απο μισο λεμόνι
- αλάτι
- 2 κ σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε 2 ποτήρια νερό και βάλτε το σε ενα βαθύ μπολ. Μεσα σε αυτο, τοποθετίστε τα σπαράγγια σας και σκεπάστε με ενα πιάτο.
- Ὀσο ῾βρἀζουν ζεστἀνετε ενα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε μέσα την μισή παρμεζάνα, σχηματίζοντας εναν κύκλο. Μολις ψηθεί απο κάτω, γυρίστε προσεκτικά με μια σπάτουλα απο την άλλη μεριά.
- Και πάλι, μόλις δείτε πως εχει πάρει χρυσαφί χρώμα, αφαιρέστε το απο το τηγάνι και βἀλτε το πάνω σε ενα ποτήρι το οποιο έχετε αναποδογυρίσει στον πάγκο σας! Πιέστε τις άκρες προς το ποτήρι για να σχηματιστεί κυπελάκι.
- Επαναλάβετε την διαδικασία με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Στραγγίστε τα σπαράγγια σας και προσθέστε ελάχιστο αλάτι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Μοιράστε στα 2 κυπελάκια και σερβίρετε ζεστά! Καλή ορεξη!