Συνοδεύονται με κίνοα και ανάμεικτα λαχανικά!
Υλικά
- 6 κοπανάκια
- 1 κρεμμύδι ψιολοκομμένο
- 1 κ σούπας βεγγέτα
- 1 κ σούπας κύμινο
- 250μλ κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 6 κ σούπας κίνοα
- 200γρ ανάμεικα λαχανικά κατεψυγμένα
- 1 κγ βεγγέτα (για το κίνοα)
Directions
- Καρικεύστε τα κοπανάκια με την βεγγέτα και το κύμινο. Σε ενα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα τηγανίζετε για 5 λεπτά απο κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ενα ομορφο χρυσό χρώμα.
- Βγάλτε τα απο την κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για 2-3 λεπτα και ξαναπροσθέστε το κοτόπουλο μαζί με την κρέμα και χαμηλώστε την φωτιά στο 2.
- Ανακατέψτε λίγο, κλείστε με καπάκι και αφήστε το να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά. Στα 20 λεπτά, γυρίστε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα και ανακατέψτε ελαφρά.
- Για το κίνοα, ξεπλύνετε το καλά κάτω απο τρεχούμενο νερό. Μετά, προσθέστε το σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα και τσιγαρίστε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας το συνέχεια. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε 2 ποτήρια νερό. Σκεπάστε το και μαγειρέψτε για μισή ώρα.
- Αφού περάσει η ώρα, προσθέστε τα λαχανικά και μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Αφαιρέστε το απο την φωτιά, καρικεύστε με βεγγέτα και 1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρετε μαζι με το κοτὀπουλο!