Κοπανάκια κοτόπουλου με κρέμα, κρεμμύδι και κύμινο

Κοπανάκια κοτόπουλου με κρέμα, κρεμμύδι και κύμινο

Συνοδεύονται με κίνοα και ανάμεικτα λαχανικά!

Υλικά

  • 6 κοπανάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιολοκομμένο
  • 1 κ σούπας βεγγέτα
  • 1 κ σούπας κύμινο
  • 250μλ κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • 6 κ σούπας κίνοα
  • 200γρ ανάμεικα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 1 κγ βεγγέτα (για το κίνοα)

Directions

  1. Καρικεύστε τα κοπανάκια με την βεγγέτα και το κύμινο. Σε ενα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα τηγανίζετε για 5 λεπτά απο κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ενα ομορφο χρυσό χρώμα.
  2. Βγάλτε τα απο την κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για 2-3 λεπτα και ξαναπροσθέστε το κοτόπουλο μαζί με την κρέμα και χαμηλώστε την φωτιά στο 2.
  3. Ανακατέψτε λίγο, κλείστε με καπάκι και αφήστε το να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά. Στα 20 λεπτά, γυρίστε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα και ανακατέψτε ελαφρά.
  4. Για το κίνοα, ξεπλύνετε το καλά κάτω απο τρεχούμενο νερό. Μετά, προσθέστε το σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα και τσιγαρίστε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας το συνέχεια. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε 2 ποτήρια νερό. Σκεπάστε το και μαγειρέψτε για μισή ώρα.
  5. Αφού περάσει η ώρα, προσθέστε τα λαχανικά και μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  6. Αφαιρέστε το απο την φωτιά, καρικεύστε με βεγγέτα και 1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρετε μαζι με το κοτὀπουλο!

Comments

comments