Κεϊκ Καρότου με επικἀλυψη γλυκιάς κρέμας τυριού

Κεϊκ Καρότου με επικἀλυψη γλυκιάς κρέμας τυριού

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
  • ½ ποτἠρι ελαιόλαδο
  • 1 ½ ποτήρι αλεύρι φαρίνα
  • 1 ½ ποτἠρι τριμμένα καρότα (στις πιο μικρές λεπίδες, περίπου 4 με 5 καρότα μεγάλα)
  • 5 κ σούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κγ κανέλα
  • ½  κγ γαρύφαλλο τριμμένο

Επικάλυψη κρέμας:

Υλικά

  • 50γρ βούτυρο
  • 200γρ τυρί κρέμα
  • 400γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαινετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς κελσίου και βουτυρώστε ενα ταψί η φόρμες για cupcake! Η επιλογἠ δικιά σας!
  2. Σε ενα μεγάλο μπόλ ανακατέψτε με ενα μιξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τo ελαιόλαδο, καρότα, καρύδια και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε. Επειτα προσθέστε το αλέυρι, αλάτι, κανέλα και γαρύφαλλό.
  3. Μόλις ενσωματωθούν καλά τα υλικά, ρίξτε το μείγμα στην φόρμα σας και ψήστε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς η μέχρι να βγεί καθαρό ενα μαχαίρι που θα τρυπίσετε στην μέση του γλυκού.
  4. Για να φτιάξετε την κρέμα τυριού, ανακατέψτε με το μίξερ σας ολα τα υλικά. Τοποθετείστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά πρωτού σερβίρετε με το κέικ! Τόσος χρόνος χρειάζετε και να κρυώσει ελαφρά το κεϊκ σας! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Comments

comments