Μους σοκολάτας χωρίς αβγά (by Krystina Kalapothakos aka Kouzounas Kitchen)

Μους σοκολάτας χωρίς αβγά (by Krystina Kalapothakos aka Kouzounas Kitchen)

Αυτη η συνταγή είναι της καλής μου φίλης και σεφ, Χριστίνα Καλαποθάκος. Εχει ενα blog με παραδοσιακές και μοντέρνες Ελληνικές συνταγές και δεν μπορούσα να αντισταθώ σε αυτη την μούς σοκολάτας χωρίς αβγά! Το μπλογκ ονομάζεται Kouzounaskitchen και μπορείτε να την βρείτε και στο Facebook αλλα και στο Instagram με την ιδια ονομασιά για πολλες ακομα νόστιμες συνταγές!

Υλικα

  • 1 κούπα νουτελα
  • 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρα
  • 1 κγ βανίλια
  • Φρεσκα κοκκινα φρουτα για σερβίρισμα
  • Σαντιγύ για το σερβίρισμα (αν θέλετε)

Εκτελεση

  1. Λίωστε την Νουτέλα σε ενα μπολ μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ενα μίξερ, προσθέστε την κρεμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπήστε μέχρι να δέσει.
  3. Προσθέστε 1/4 απο την κρέμα στην νουτέλα και διπλώστε απαλά. Συνεχίστε να προσθέτετε λίγο λίγο και διπλώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μοιράστε το σε μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες η καλύτερα αποβραδύς.
  5. Πρίν το σερβίρετε, βάλτε απο πάνω φρέσκα φρούτα και σαντιγύ η ακόμα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Photo Credit: NestorZ Photography

Comments

comments