Sweet Potato Hummus

Ingredients

  • 1 small sweet potato
  • 400g chickpeas
  • 150ml chickpea broth
  • 1 Tbsp kosher salt
  • 2 cloves of garlic
  • juice of 2 lemons
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp turmeric
  • 3 Tbsp whole grain tahini

Directions

  1. Αποβραδύς μουλιάσετε τα ρεβύθια σε 1.5 λίτρο κρύο νερό. Το πρωί, βράστε τα σε μέτρια φωτιά με το ίδιο νερό μέχρι να μαλακώσουν. (Παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα του ρεβυθιού σε αυτο το σημείο!!!)
  2. Στην αρχή του βρασμού, μη ξεχἀσετε να τα ξαφρίσετε με μια κουτάλα!
  3. Ψήστε την γλυκοπατάτα στον φούρνο, σε ροδέλες κομμένη με λιγο αλάτι κ ελαιόλαδο. Στους 180 για περίπου 20 λεπτά.
  4. Στραγγίστε τα ρεβύθια (κρατήστε τον ζωμό!) και βάλτε τα σε ενα μπλέντερ με ολα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε σιγα σιγα τον ζωμό οσο δουλευει το μηχάνημα και δημιουργήστε την ιδανική υφή που προτιμάτε, βάζοντας οσο ζωμο θέλετε. Ιδανικα ειναι 150ml!
  5. Σερβίρετε με ελαιόλαδο και κόκκινο γλυκο πιπέρι! Συνοδευτικα με πιτουλες, λαχανικα κομμενα σε λωριδες και οι επιλογες ειναι αμέτρητες!

 

Comments

comments