Θρεπτική και νόστιμη ψαρόσουπα

Θρεπτική και νόστιμη ψαρόσουπα

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι (κοκκινόψαρο η πεσκανδρίτσα)
  • 4 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • σελινόριζα
  • 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¾ κόυπας ελαιόλαδο
  • 4 κ σούπας ρύζι

Αυγολέμονο:

  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγἀ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και βράστε τα λαχανικά σας σε περίπου 3 λίτρα νερό για 5 εως 10 λεπτά. Προσθέστε το ψάρι και μόλις παρει βράση, ξαφρίστε το αν χρειάζεται. 
  2. Προσθέστε το λάδι και αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά για επιπλέον 15 με 20 λεπτά. Αφαιρέστε το ψάρι και τα μισά λαχανικά και αφήστε τα στην άκρη. Πολτοποιήστε οτι εχει απομείνει μεσα στην κατσαρόλα με ενα μπλέντερ χειρός. 
  3. Προσθέστε το ρύζι, αλατοπιπερώστε και βράστε την για αλλα 15 λεπτά. Ξεκοκκαλίστε το ψάρι, τοποθετείστε το σε μια πιατέλα μαζι με τα λαχανικά ρίχνωντας απο πανω λαδι και λεμόνι. 
  4. Για να αυγοκόψετε την σούπα, χτυπήστε τα αυγά με το λεμόνι αρκετα σε ενα ξεχωριστό μπολ και πρόσθέστε σταδιακά με μια κουτάλα την σούπα μεσα στα αυγά ανακατευοντας συνεχόμενα για να μην σας κόψει το αυγό. Επιστέφετε παλι μεσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε ελαφρά.
  5.  Την σούπα σας μπορείτε να την απολαυσετε με κομμάτια ψαριού και λαχανικών μεσα η απλα συνοδευτικά απο την πιατέλα! Καλη απολαυση!

 

Comments

comments