Φακές

Φακές

Φακές! Παραδοσιακή, Ελληνική σούπα θρεπτική που απολαμβάνουμε τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Υλικά

  • 500γρ φακές μέτριες
  • 1 κὀκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 5 δαφνόφυλλα
  • ½ κγ κόκκινο πιπέρι
  • ½ κοὐπα ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • Ξύδι
  • αλάτι – πιπέρι για γεύση 

Εκτέλεση

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βράστε τις φακές με λίγο νερό για 5 λεπτἀ και σουρώστε.
  2. Στο μπλέντερ βάλτε την ντομάτα και το κρεμμύδι με 2 δάχτυλα νερό και πολτοποιήστε καλά.
  3. Ξαναγεμίστε την κατσαρόλα  με νερό ( 5 ποτἠρια ) και σε μέτρια φωτιά βράστε τις φακές σας μαζί με το μείγμα του μπλέντερ, τις σκελίδες σκόρδου και τα δαφνόφυλλα για 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  4. Επειτα, ρίξτε το ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Με ανοιχτό καπάκι, αφήστε τις να βράσουν άλλα 15 λεπτά η όσπου να χυλώσουν.
  5. Σερβίρετε με ξυδάκι και ωμό ελαιόλαδο! Συνοδέψτε με μπουγιουρντί, φρέσκα βραστά κάστανα και ελίτσες και φυσικά φρεσκο ζυμωτο ψωμάκι! 

Comments

comments