Κεκάκια (cupcake) σοκολάτας αρωματισμένα με 3 μπαχαρικά και επικἀλυψη κρέμα τυριού σε πορτοκαλί χρώμα! Ενα γλύκισμα για το ξενόφερτο στην χώρα μας, Halloween!
Υλικά
- 120γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)120g unsalted Butter (room temp)
- ½ ποτήρι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ ποτήρι καστανή ζάχαρη
- 1 αβγό (θερμοκρασία δωματίου)
- ½ ποτήρι κακάο μαγειρικής
- 1 ποτήρι αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- ¼ κγ αλάτι
- 1 βανίλια
- ¼ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
- ¼ κγ κανέλα
- ¼ κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ½ κγ σόδα μαγειρικής
- ½ κγ μπεϊκιν
- ¾ ποτήρι γάλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς, ετοιμάστε 12 φόρμες cupcake σε ειδικό σκεύος και τοποθετίστε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφήστε το και αυτό για την ώρα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες, προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχτούν.
- Προσθέστε τα στεγνά υλικά στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά! Εάν το μείγμα σας φαίνεται “άμορφο” μην σας απασχολεί! Προσθέτει ιδιαίτερη υφή στα cupcakes όταν ψηθούν!
- Γεμίστε τις φόρμες σας ως την μέση και ψήστε για περίπου 18 – 20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή όταν την τοποθετίστε στο κέντρο ενος cupcake.
- Τώρα για την επικάλυψη: Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα τυριού σας είναι κρύα και το βούτυρο σας σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε καλά και προσθέστε την άχνη σταδιακά. Θα πρέπει να είναι σταθερή, αλλα οχι πάρα πολύ σκληρή, αλλά όχι πάρα πολύ νερουλή! Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν διακοσμίσετε τα κεκάκια σας!
- Αφήστε τα cupcakes σας να κρυώσουν εντελώς πριν προσθέσετε την επικάλυψη!