Καλιέ. Ενα πολίτικο φαγητό!

Καλιέ. Ενα πολίτικο φαγητό!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρια Λίτσα για την συνταγή και φυσικά το πανέμορφο πιάτο!

Υλικά

  • 6-7 μετρια κολοκύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κγ ντοματοπελτέ
  • 1 κ σούπας ξερό δυόσμο
  • ½ κουπαα ρύζι καρολίνα
  • 4 κ σούπας ψιλοκκομένο άνιθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο σπιτικο knorr

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε πολυ λιγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετα προσθέτουμε και την ντομάτα, τον πελτέ και το κνορ.
  2. Στην μυτη του κουταλιου βαζουμε λιγο ζάχαρη και βάζουμε και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την φωτια και σιγοβράζουμε.
  3. Κοβουμε τα κολοκύθια κάθετα απο πανω σαν να σχηματίζουμε σταυρο και μετα το ψιλοκοβουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις λίγο μαλακώσει το κολοκυθάκι, ριχνουμε το ρύζι και βάζουμε νερό. Συνηθως η αναλογια ειναι 1 προς 2 για να γίνει το ρύζι μας αλλα αυτο το βλεπουμε και με το ματι.
  4. Μολις πάρει βράση, ριχνουμε τον δυόσμο και τον ἀνιθο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για αλλα 10 λεπτα, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε!

Comments

comments