Πιττα του Βοσκού με περίσσευμα κιμά

Πιττα του Βοσκού με περίσσευμα κιμά

Σας περίσεψε κιμάς; Φτιάξτε την επόμενη μέρα μια πίτα του βοσκού! Αντί για έτοιμη ζύμη, για αυτη την συνταγἠ εχω φτιάξει σπιτική αλμυρή ζύμη τάρτας!

Υλικά

  • Ετοιμος κιμάς απο την προηγούμενη μέρα (να είναι περίπου 300γρ)
  • σπιτική ζύμη (***οδηγίες παρασκευής μετά την συνταγή)
  • 5 πατάτες
  • αλάτι & πιπέρι
  • ¾ ποτήρι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικα
  • 1/3 ποτήρι γάλα
  • 1 ½ κ σούπας βούτυρο η μαργαρίνη

Εκτέλεση

  1. Πρωτείνω πρώτα να φτιάξετε την ζύμη σας. Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πως θα την φτιάξετε! Αφήστε την στο ψυγείο πριν οταν την ετοιμάσετε για να προετοιμάσετε τα υλικά που θα μπούνε μεσα σε αυτήν! 
  2. Καθαρίστε και ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε τις για 45 λεπτά. Σε μία ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε τον κιμά σας αργά, έτσι ώστε να εξατμιστούν οι περισσότερα υγρά. Οσο ζεσταίνετε ο κιμάς, βράστε και τα λαχανικά για περίπου 15 λεπτά. Μετα βάλτε τα μαζί με τον κιμά, ανακατέψτε τα και βγάλτε την κατσαρόλα απο την εστία. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε να ενσωματώσετε φρέσκα αντί των κατεψυγμένων το οποίο είναι και το ιδανικό! Εγω χρησιμοποιώ τα κατεψυγμένα διότι σχεδόν πάντα πιέζομαι με τον χρόνο!!
  3. Φτιάξτε τον πουρέ σας με ενα όρθιο μίξερ χειρός βάζοντας μέσα το γάλα, 1κγ αλάτι και το βούτυρο! Ο πουρές πρέπει να είναι πηχτός γιαυτο καλό είναι να βάλετε το γάλα σταδιακά καθώς το ανακατεύετε!
  4. Βουτυρώστε μια μεγάλη φόρμα τάρτας και πανω σε αυτήν απλώστε το ζυμάρι σας. Προψήστε στους 200°C για 10 λεπτά και αφαιρέστε απο τον φούρνο. Μεσα στην τάρτα βάλτε τον κιμά και απο πάνω τον πουρέ! Εγω επέλεξα να περάσω τον πουρέ απο κορνέ για πιο “ομορφο” αποτέλεσμα! Βάλτε το ξανα στον φούρνο σους 180°C για άλλα 10-15 λεπτά η μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ο πουρές απο πάνω!

*** Για την ζύμη παρακολουθήστε αυτο το βίντεο!

https://www.youtube.com/watch?v=b9KH0HH-SnA

Τα υλικά που χρειάζεστε:

  • 250γρ μαργαρίνη παγωμένη
  • ½ ποτήρι παγωμένο νερό
  • 2 ½ ποτήρια αλέυρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι

Comments

comments