Αστακομακαρονάδα με βούτυρο, σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Αστακομακαρονάδα με βούτυρο, σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 αστακός (οτι μέγεθος βρείτε)
  • 500γρ μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 ½ κούπα φρέσκια σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 100γρ βούτυρο
  • 250μλ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα βαθιά τόσο νερό ούτως ὠστε να καλὐψει τον αστακό οταν τον βάλουμε μέσα. Αλατίστε καλά το νερό και οταν κοχλάσει, ρίξτε τον αστακὀ μέσα. 
  2. Τον βραζουμε αναλογα με το μεγεθος του. 12 – 15 λεπτά αν είναι μικρός και 15-20 λεπτά αν είναι πιο μεγάλος. Μόλις βράσει. βγάλτε τον σε μια πιατελα. Σουρώστε το νερό και μεσα σε αυτο βράστε τα μακαρόνια. 
  3. Οση ωρα βράζουνε τα μακαρόνια, σε ενα μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίστε το σκόρδο μεσα στο βούτυρο και προσθέστε την ντομάτα. Βάλτε αλατι, πιπέρι και μια 250μλ κρεμα γάλακτος κανονική και ανακατέψτε καλά!
  4.  Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και ρίξτε την σάλτσα απο πάνω και ανακατέψτε καλά! Σερβίρετε ζεστά μαζί με τον αστακό! Καλή όρεξη!

Comments

comments