Ingredients
- 400γρ κολοκύθα ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος, όχι πολύ απο τα πράσινα φύλλα)
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- ¾ cup γάλα η κρέμα γάλακτος
- 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Directions
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Λαδώστε μια φόρμα για μάφιν με λάδι ή βούτυρο και βάλτε το στην άκρη.
- Προσθέστε το λάδι σας σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά και μέσα σε αυτό προσθέστε το πράσο και τσιγαρίστε το για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Έπειτα προσθέστε την κολοκύθα και σοτάρετε για επιπλέον 2 λεπτά. Προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε να τα ψηθούν μεσα στον ατμό τους για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά .
- Σε ένα μικρό μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά και το γάλα και προσθέστε και λίγο μαύρο πιπέρι.
- Αφαιρέστε το μείγμα κολοκύθας/πρἀσου από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα την παρμεζάνα.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στην φόρμα σας (12 τρυπες έχει συνήθως) λίγο πιο πάνω απο την μέση. Προσεκτικά χύστε απο πάνω τομείγμα αυγών για να γεμίσει και ψήνετε για 25 λεπτά, ή μέχρι να χρυσαφίσει και να έχουν δέσει ολα τα υλικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρυώσει πρωτού τα βγάλετε αλλιώς θα σας διαλυθούν! Καλή ορεξη!