Βουτυράτα Μανιτάρια με σκόρδο και κρεμμύδι

Βουτυράτα Μανιτάρια με σκόρδο και κρεμμύδι

 

Υλικά

  • 500γρ μανιτάρια
  • 1κγ πάστα σκόρδου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κ σούπας βούτυρο
  • αλάτι/πιπέρι
  • 3 σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο (στην κυριολεξία 3 σταγόνες)
  • 2 κ σούπας μαϊντανός ψιλλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε τα μανιτάρια και κόψτε το καθε ένα στα 4. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι σας και τσιγαρίστε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους.
  2. Σε ενα μούλτι, προσθἐστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 κγ λάδι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει  πάστα. Προσθέστε το στο τηγάνι και τσιγαρίστε σε δυνατή φωτιά για αλλα 3 λεπτά.
  3. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα μανιτάρια να σιγοψηθούν για αλλα 5 λεπτά. Μὀλις ετοιμαστουν, βάλτε το αλάτι, πιπέρι, τις 3 σταγόνες ξύδι και τον μαϊντανο και σερβίρετε ζεστά! Τόσο απλά, τόσο νόστιμα!

Comments

comments