Μπισκότα OREO με τυρί κρέμα και επικάλυψη κουβερτούρας. Είναι η πρώτη συνταγή με σοκολάτα που ανεβάζω στο blog και για αυτο ευθύνεται η ξαδέρφη μου η Λαμπρινή! Τα είχε φτιάξει πέρσι για τα γενέθλια των αγοριιών μου και τρελαθήκαμε όλοι!
Υλικα
- 2 πακέτα μπισκότα OREO
- 200γρ τυρί κρέμα
- 150γρ κουβερτούρα υγείας
- 150γρ κουβερτούρα γάλακτος
- Τρούφα χρωματιστή
Εκτελεση
- Στο μούλτι, χτυπήστε τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν. Δεν μας πειράζει αν έχουν μείνει και λίγα πιο μεγάλα κομμάτια μέσα! Ρίξτε τα σε ενα μπολ και προσθέστε το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε καλά με ενα πιρούνι και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Τοποθετἠστε μια μεσαία κατσαρόλα στο μάτι και βράστε μισό λίτρο νερό. Στερεώστε απο πάνω μια πιο μικρή η ενα μπόλ και μεσα σε αυτό βάλτε την κουβερτούρα. Χαμηλώστε την φωτιά και περιμένετε να λιώσει η κουβερτούρα. Η μέθοδος αυτή, μπέν μαρί, βοηθάει να λιώσει ομοιόμορφα η κουβερτούρα μας.
- Βγάλτε το μείγμα απο το ψυγείο και ξεκινήστε να πλάθετε τα τρουφάκια σας. Σε αυτό το σημείο θα συνηστούσα να φορέσετε γάντια μιας χρήσεως! Αν δείτε πως κολλάει στα γάντια το μείγμα, βρέξτε τα λίγο με νερό.
- Σε ενα ταψί (που να χωράει στο ράφι του ψυγείου σας) στρώστε ενα φύλλο λαδόκολλα. Πάρτε ένα ένα τα μπαλάκια και βουτύξτε τα μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρέστε τα κρατώντας 2 πιρουνάκια η με ένα κουτάλι του γλυκού και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ρίξτε απο πάνω απο το καθένα λίγη χρωματιστή τρούφα κάθε φορά που τα βγάζετε απο την κουβερτούρα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
- ***Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τα 5 λεπτά έξω απο το ψυγείο. Έτσι θα έρθουν σε επαφή με τον ουρανίσκο σας στην πιο ΤΕΛΕΙΑ υφή! Σκληρή, κρύα κουβερτούρα απέξω και κρεμώδες γέμιση σοκολατένια απο μέσα..