Ἐνα εύκολο πιάτο πολύ γευστικό και χορταστικό!
Υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 6 κ σούπας σάλτσα ντομάτας (σπιτική η κονσέρβα)
- ½ κούπα ελαιὀλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Directions
- Ξεκινάμε κόβωντας τις μελιτζάνες μας σε χοντρά κομμάτια, όχι ροδέλες! Μια μελιτζάνα θα σας βγάλει 8 κομμάτια να φανταστείτε! Αλατίστε τις καλά και βάλτε τις σε νερό για 20 λεπτά. Βάλτε απο πάνω ενα πιάτο για να είναι τελείως βυθισμένες.
- Τις ξεπλένουμε, στραγγίζουμε περίσσιο νερό και τις τοποθετούμε σε ενα ίσιο ταψί. Ρίχνουμε απο πἀνω λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα. μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε και το μισὀ φλυτζάνι λάδι μέσα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Βγάλτε τις μελιτζάνες απο τον φούρνο και τοποθετηστε τις σε ενα βαθύ ταψί στρογγυλό ετσι ώστε να είναι πιο συμαζεμένες. Περιχύστε την σάλτσα ντομάτας απο πάνω και ψήστε για άλλα 10 λεπτά στους 200.
- Όταν ετοιμαστεί το φαγητό σας, μπορείτε να το σερβίρετε με τριμμένη Φετα η οποία θα λιώσει πάνω απο το πιάτο σας. Είναι σκέτη απόλαυση! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!