Ρυζὀγαλο

Ρυζὀγαλο

Ρυζόγαλο! Το γλυκό της γιαγιάς οπως το αποκαλώ! Θρεπτικό με ασβέστιο και πολύ νόστιμο!

Ingredients

  • ¾ ποτήρι καρολίνα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 κΣ γεμάτες Custard Powder
  • 6 κΣ ζάχαρη (λευκή η καστανή)
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • Κανέλα

Directions

  1. Πλένουμε το ρύζι μας και το βράζουμε μεχρι να μαγειρευτεί καλα. Ανακατεύοντας συνεχόμενα για να μην κολλήσει! Διατηρούμε δυνατή φωτιά!
  2. Βάζουμε στην άκρη μισό φλυτζάνι γάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μέσα στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας πάλι γρήγορα και καλά να μην σβολιάσει το ρύζι!
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει το γάλα. Μετά, βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και σβήνουμε το μάτι.
  4. Στο φλυντζάνι γάλα που κρατήσαμε στην άκρη, διαλείουμε το custard powder και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ΠΑΛΙ ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει.
  5. Με μία κουτάλα μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπολάκια και ρίχνουμε απο πάνω την κανέλα μας. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό αλλα ιδανικά το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 2 ώρες για να δέσει!

Καλή Ορεξη!

Comments

comments