Αφράτα, νόστιμα και φυσικά σπιτικά!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κγ αλάτι
- 1 κ σούπας ζάχαρη
- 1 κγ ρίγανη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή (16 γρ.)
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 100 γρ. ελιές καλαμών κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι σας και τοποθετίστε το σε ένα μεγάλο μπολ με το αλάτι, την ζάχαρη, την ρίγανη το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τις ελιές. Ανακατέψτε με το χέρι.
- Στο μείγμα μας προσθέστε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά διότι μπορεί να μην χρειαστεί όλο το ποτήρι ή να χρειαστεί λίγο παραπάνω.
- Ζυμώστε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι αν η ζύμη κολλάει στα χέρια.)
- Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ,σκεπάστε την με πετσέτα κουζίνας και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη, την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία τοποθετείτε σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς ή σε ότι αλλο σκεύος έχουμε σπίτι! Μπορείτε επίσης να τα πλάσετε σε ατομικά ψωμάκια! Απλά τοποθετείστε τα σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Για να κάνετε πιο τραγανή και χρυσαφένια τα ψωμάκια, αλείψτε την επιφάνεια του με γάλα ή κρέμα γάλακτος η και αυγό! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
*** Σας προτείνω να τα σερβίρετε ζεστά με βουτυράκι!