Μικρά ελιοψωμάκια

Μικρά ελιοψωμάκια

 

Αφράτα, νόστιμα και φυσικά σπιτικά!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κ σούπας ζάχαρη
  • 1 κγ ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή (16 γρ.)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 100 γρ. ελιές καλαμών κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε  το αλεύρι σας και τοποθετίστε το σε ένα μεγάλο μπολ με το αλάτι, την ζάχαρη, την ρίγανη το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τις ελιές. Ανακατέψτε με το χέρι.
  2. Στο μείγμα μας προσθέστε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά διότι μπορεί να μην χρειαστεί όλο το ποτήρι ή να χρειαστεί λίγο παραπάνω.
  3. Ζυμώστε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι αν η ζύμη κολλάει στα χέρια.)
  4. Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ,σκεπάστε την με πετσέτα κουζίνας και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
  5. Αφού φουσκώσει η ζύμη, την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία τοποθετείτε σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς ή σε ότι αλλο σκεύος έχουμε σπίτι! Μπορείτε επίσης να τα πλάσετε σε ατομικά ψωμάκια! Απλά τοποθετείστε τα σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Για να κάνετε πιο τραγανή και χρυσαφένια τα ψωμάκια, αλείψτε την επιφάνεια του με γάλα ή κρέμα γάλακτος η και αυγό! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.

*** Σας προτείνω να τα σερβίρετε ζεστά με βουτυράκι!

Comments

comments