Μπρουσκέτες

Μπρουσκέτες

Μερικές φορές μια μπρουσκέτα είναι το μόνο που χρειάζεστε για ενα ωραίο σνακ!  Είχα στα χέρια μου φρέσκο βασιλικό αυτές τις μέρες και εφτιαξα ενα πανεύκολο πέστο βασιλικού για τις μισές μπρουσκέτες που έκανα, και στις άλλες έβαλα απλά λιγο Φέτα με παρθένο ελαιόλαδο!

Για την βάση της μπρουσκέτας θα χρειαστείτε μια μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Αλατίζετε και ρίχνετε απο πάνω ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε τις φέτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές! Η βάση σας λοιπὀν είναι έτοιμη!

Συνταγή για το πέστο βασιλικού…

Υλικά

  • 2 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ ποτἠρι παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ποτἠρι κουκουνάρια
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Η εκτέλεση είναι απλούστατη…προσθέστε τον βασιλικό, τα κουκουνάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε. Επειτα, βάλτε την παρμεζάνα και σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο. Αλατίστε και βάλετε οσο πιπέρι θέλετε για γεύση και σερβίρετε είτε πάνω σε μπρουσκέτες η ακόμη και με ζυμαρικά!

 

Comments

comments