Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Εποχιακή, απλή, θρεπτική και νόστιμη!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 ποτήρια πουρές ψητής κολοκύθας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτἠρι ψιλοκομμένα καρὐδια
  • 2 κ σούπας σιμιγδάλι
  • 150γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 κγ κανέλα 
  • ¼ κγ τριμμένο γαρύφαλλο
  • ¼ κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Μισό ποτἠρι ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεψτε τον πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη, κανέλα, το γαρίφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το σιμιγδάλι και αφήστε το στην άκρη. Λαδώστε ένα μικρό ταψί ( 30×12 ) και προσθέστε μισό φύλλο κρούστας. ( Όταν αποψυχθούν τα φύλλα σας και να τα ξεδιπλώσετε, θα πρέπει να το κόβετε στην μέση έτσι ώστε να χωρἀει όμορφα στο ταψί σας )
  2. Βούτυρώστε 6 μισόφυλλα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο. Ανάμεσα απο κάθε στρώση, πασπαλίζουμε λίγο κανέλα και καρύδια.
  3. Προσθέστε την γέμιση σας και απο πάνω στρώστε άλλα 5 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Εγω χρησιμοποιήσω μια βούρτσα σιλικόνης για αυτή την διαδικασία και είναι πολύ πρακτική! Κόψτε τις άκρες και διπλώστε το υπόλοιπο φύλλο ομοιόμορφα επάνω πίτα σας!
  4. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά η μέχρι το φύλλο να ροδίσει από πάνω! Πασπαλίστε με άχνη για σερβίρισμα και καλή όρεξη!

Comments

comments