Ρεβύθια

Ρεβύθια

Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή νόστιμη και θρεπτική Ρεβυθόσουπα με κόκκινο πιπέρι!

Υλικά

  • 500γρ ρεβύθια
  • 1/3 ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 2 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 5 κρεμμύδια αλεσμένα στο μούλτι αλοιφή

Εκτέλεση

  • Φουσκώστε αποβραδύς τα ρεβύθια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το επόμενο πρωι, ξεπλύνετε τα καλα και ξαναβάλτε σε ενα μπόλ με 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής για μια ωρα για να μαλακώσουν!
  •  Οταν περάσει η ωρα, ξεπλύνετε πολύ καλα πάλι και βάλτε τα στην κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει τουλαχιστον 3 δάχτυλα.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, θα αρχίσει να βγάζει αφρό. Ξαφρίστε καλά πέρνωντας κοφτά απο πάνω τον αφρό με μια κουτάλα.
  • Μετά, χαμηλώστε την ένταση στο 3 (με 1 -9 ως μέτρο) προσθέστε το αλάτι, πάπρικα και τα αλεσμένα κρεμμύδια και αφήστε την σούπα να σιγοβρἀσει μέχρι να χυλώσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος για να μήν χάσει τα θρεπτικά συστατικά του! Καλή ορεξη!

Comments

comments