Τι πιο νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό απο μια πιατέλα χορταράκια; Ανάμεικτα, φρέσκα και αν είστε τυχεροί και ζείτε στην εξοχή, μαζεμένα εκείνη την στιγμή απο το χώμα! Φυσικά, τωρα τον χειμώνα βρίσκετε χόρτα παντού, σε κάθε μανάβικο και σουπερ μάρκετ! Αντίδια, τσουκνίδα, ζωχούς ακόμα και σταμναγκάθι! Ολα είναι νόστιμα!
Η εκτέλεση είναι απλή. Ξεπλύνετε καλά τα χορταράκια σας μέσα στον νυπτήρα σας τον οποιο έχετε γεμίσει με νερό και μπόλικο ξύδι! Αδειάστε το νερό και ξεπλύνετε καλά και επαναλάβετε την διαδικασία αυτή τουλάχιστον 3 φορές για να βεβαιωθείτε πως έχουν καθαριστεί τα χόρτα απο το χώμα και τυχόν μικρά ζουζούνια!
Βράστε για περίπου 15 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό! Μολις βράσουν, σουρώστε, ξεπλύνετε κατω απο τρεχούμενο κρύο νερό για να διατηρίσουν το χρώμα τους! Σερβίρετε με μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και λεμόνι! Είναι ιδανικό συνοδευτικὄ για ψάρια αλλα και σαν γευματάκι μόνο του προσφέρει πολλά!